Moden skifter hele tiden, så det kan være svært at følge med, men nogle regler er ganske universelle og gælder hele året rundt. Det er dog de regler, der følger med årstiden, som folk oftest har problemer med at følge, så det er nok også dem, du skal være mest opmærksom på, hvis du vil være sikker på, at du ikke går rundt i tøj, der hører en anden tid til. Der er en lang række fejl, som mange har det med at begå, men vi kan ikke få plads til dem alle sammen her, så vi har i stedet valgt at fokusere på fire af de mest almindelige fejl, som vi har set i Danmark. Hvis du ikke begår nogen af fejlene på den her liste, så er der en okay chance for, at du rent faktisk har styr på moden.

Den første fejl er at have kasket på, når det ikke er sommer. Nogle vil også mene at det er i orden at have kasket på i starten af efteråret, så det er mere en smagssag, som du selv må vurdere. Når solen ikke er fremme, så er giver det ikke mening at have kasket på – det ser simpelthen kikset ud, selv hvis din The North Face trøje og bukser hænger sammen med resten kan en kasket ødelægge det fuldstændig, så du ligner en, der er blevet klædt på af sin far.

En anden typisk fejl med hovedbeklædning, der især er hyppig i det danske natteliv, er at have en hue på, når det ikke er koldt. Det gælder altså med om sommeren, og især med en sommer så varm som den, vi har haft i år. Der skal være så koldt, at det er ubehageligt for ørerne, før du bør have hue på. Det samme gælder til en vis grad halstørklæder, men de er generelt mere acceptable, hvis vejret er bare en smule køligt.

Der er mange, der tror, at bare fordi de har styr på moden og har styr på deres makeup, så kan det ikke gå galt. De glemmer dog, at de to ting også skal hænge sammen, så uanset hvor god du er til mode og makeup hver for sig, så kan du hurtigt ligne den stereotypiske middelaldrende narkoman slash prostituerede, som man ser i et utal af film fra Hollywood.

Til sidst må du endelig huske at lade være med at strik ikke hører sammen med hverken shorts eller miniskørter. Hvis det er koldt nok til strik, så er det altså ikke varmt nok til at vise benene frem. Der er selvfølgelig nogle enkelte undtagelser med tyndt og kortærmet strik, men de er sjældent en del af moden, så som tommelfingerregel bør du undgå den slags kombinationer.