Uanset om du har en C-Klasse stationcar eller en anden stor bil som for eksempel en varevogn eller SUV, så har du formentlig stødt på nogle problemer, som er mere eller mindre unikke for store biler. Det kan være surt at leve med nogle af problemerne, men det skal altså også lige nævnes, at de fleste andre biler har andre ulemper, som i mange tilfælde er værre. I sidste ende er det dog subjektivt, om man foretrækker de problemer, der er ved at eje en stor bil frem for dem, der er ved at eje en mindre bil. Fordelene er nemlig også mange for de fleste former for store biler, som enhver ejer kan fortælle dig om. Det er dog problemerne, vi vil sætte fokus på her, hvor du kan læse om hele fire af slagsen.

Parkering er ikke noget, man ville påstå, at de er specielt gode til. Det er bare en af de ting, som stort set ingen rigtig bryde sig om at gøre, men som alle er nødt til – og så endda hele tiden. Det bliver bestemt ikke nemmere af, at ens bil er ekstra stor. Med en stationcar er problemet typisk, at bilen er for lang, så der nogle gange ikke er plads til bilen.

I den sammenhæng skal det også nævnes, at det kan være svært at vurdere størrelsen af ens bil. Her kan både længden og bredden gå hen og blive et problem, som ikke bare gør det sværere at parkere, men også øger risikoen for, at man kører ind i andre bilister, cyklister eller genstande rundt omkring. Det kan hurtigt blive dyrt, hvis man altså ikke er en god bilist.

Noget andet, der koster flere penge, er vægtafgiften. Hvis din bil er lavet af plastik, er det selvfølgelig ikke det store problem, men i så fald er der nogle andre problemer, som bestemt ikke er unikke for store biler. Du skal altså sætte flere penge af til at betale vægtafgift, men i sidste ende er det ikke dét, der kommer til at slå hul i bunden af din økonomi.

Det sidste vi vil nævne er, at der er større risiko for, at din bil bliver stjålet, hvis den er stor. Her er der selvfølgelig forskel på, om det er en varevogn eller en SUV, stationcar eller lignende. Det afhænger desuden af, om din bil ligner noget, der enten i sig selv er værd at stjæle eller indeholder nogle ting, der kunne være værd for en tyv at tage med, men helt ærlig – hvem gider at køre rundt i en bil, der ikke er værd at stjæle? Og hvem gider at undvære sin radio eller hvad end, det nu er, tyvene kunne blive motiverede til at stjæle?