Hvis du nogensinde har været nysgerrig på gins historie, hvordan den bliver lavet, eller hvorfor den er blevet så populær i løbet af de seneste år, så er dette blogindlæg for dig. Uanset om du er gin-entusiast eller bare leder efter noget nyt at prøve, er her alt, hvad du har brug for at vide om denne klassiske spiritus.

Gin’s historie

Gin har eksisteret siden det 17. århundrede. Det menes, at den først blev skabt i Holland af en hollandsk læge, der ledte efter en kur mod maveproblemer. Han faldt over enebær – hovedingrediensen i gin – og lavede et eliksir med dem. Denne eliksir blev hurtigt populær i hele Europa. I det 18. århundrede var gin blevet så populær blandt de engelske drikkere, at parlamentet vedtog “The Gin Act” i 1751, som pålagde destillatører høje skatter. Dette førte til ulovlig produktion og smugleri af gin i hele England og til øget fattigdom blandt borgere i den lavere klasse, som ikke længere havde råd til gin. Til sidst blev skatterne dog sænket, og den lovlige produktion blev genoptaget, hvilket førte til fremkomsten af London Dry Gin, som vi stadig nyder den i dag.

Hvordan den er lavet

Gin er en destilleret alkoholisk drik fremstillet af korn (normalt byg eller majs), der er blevet tilsat enebær og andre botaniske ingredienser såsom korianderfrø, angelikarod, orrisrod, lakridsrod, lakridsrod, citrusskaller osv. Kornet gæres til en mash, som derefter destilleres to gange, inden det smages til med disse botaniske stoffer for at skabe det, vi kender som “gin” Afhængigt af den type botaniske stoffer, der anvendes, fremstilles forskellige typer gin, f.eks. London Dry Gin eller Old Tom Gin (som har en sødere smag).

Hvorfor er den populær? Gin har oplevet en genopblomstring i popularitet i løbet af de seneste par år på grund af dens alsidighed og evne til at blive blandet med andre ingredienser som tonicvand eller frugtsaft for at skabe unikke cocktails som den klassiske G&T eller endnu mere kreative sammensætninger som French 75. Ud over dens alsidighed i drinks elsker folk også dens unikke smagsprofil, som kan variere fra tørre og urteagtige noter helt op til søde citrusaromaer, afhængigt af hvilken type botaniske stoffer der blev brugt i produktionsprocessen.

Fra dens rødder i medicinske eliksirer for århundreder siden til nu, hvor håndværksgins dukker op overalt – det er klart, at gin ikke er på vej væk nogen steder i den nærmeste fremtid! Dens unikke smagsprofil gør den alsidig nok til enhver cocktail, uanset om du er på udkig efter noget let og forfriskende eller noget dristigere og mere komplekst. Så hvis du nogensinde føler dig eventyrlysten bag baren, hvorfor så ikke prøve nogle lækre gins? Hvem ved – måske opdager du din nye yndlingsdrink!