Der er to forskellige slags mennesker i denne verden; dem, der gør sig selv til et omvandrende modeshow, og dem, der tænker tøj bare er et nødvendigt onde, for at give dig et acceptabelt udseende så du kan bevæge dig rundt i offentligheden. For dem, der tror, at tøj kun er beregnet til at dække din skam, er livet kedeligt, og shopping er bare en anden opgave, som du skal overkomme i løbet af dagen. For dem, der betragter sig som et lærred, og selv maler deres maleri, er det en måde at fortælle verden præcis, hvordan du føler, hvad du elsker og hvad du står for. For disse typer fashionistas er der altid et par vigtige alternative t-shirts gemt et sted bag på skabet.

Hvis du aldrig har tænkt på alternative t-shirts før, så har du måske ikke engang en idé om, at de har deres egen terminologi og plads i modeverdenen. Du bør vide, at alternative t-shirts ikke kun er forskellige stilarter eller farver på t-shirts, der adskiller sig fra den traditionelle hvide af bomuld – altså dem, din mor altid forsøger at få dig til at bære under dine skjorter. Alternative t-shirts kan bruges af forskellige årsager og stilarter, men de er alle designet til at tiltrække opmærksomhed, og til at fungere som en erklæring omkring den person, der bærer dem.

Alternative t-shirts betyder ikke, at de er hjemmelavede. De store mærker som Wood Wood og Samsøe Samsøe tilbyder skam også ”alternative” t-shirts. Med de seneste modebølger herhjemme er alternative t-shirts ironisk nok gået hen og blevet normen.

De mennesker, der typisk bar disse unikke alternative t-shirts, er sædvanligvis selv alternative, og har typisk meninger, der adskiller sig fra resten af samfundet. For disse mennesker, er det ikke bare nok at fortælle folk, hvordan de føler når det kommer til musik, politik, virksomheder eller deres personlige livsstil, når de bliver spurgt. De føler et behov for at råbe deres synspunkter fra toppen af verden, eller i hvert tilfælde på forsiden af alternative t-shirts. Disse alternative t-shirts kan variere fra sjove eller kloge, og til at forstyrre lige så meget, som de mennesker, der bærer dem.

De mest almindelige alternative t-shirts er dem der skildrer logo, navn eller andre identificerende oplysninger om et band.

Musik og mode har været tæt knyttet så længe tilbage, som vi har historie til at bevise det, og mange mennesker føler sig draget til, at proklamere deres kærlighed til deres yndlingsband, ved at bære unikke t-shirts, som de har købt til en koncert. Andre alternative t-shirts har sjove ord på dem, eller bærer navnet på en politisk kandidat, som de mener andre bør tilslutte sig. Hvis du leder efter alternative t-shirts, der virkelig skubber grænserne, er der nogle der laver udtalelser om politiske spørgsmål eller alternative livsstil, der er beregnet til at chokere folk og få dem til at tænke.