Vi har set mange interessante tøjkollektioner i år, men der er nogle af dem, der har skilt sig særligt ud. Ikke nødvendigvis ved at være så anderledes som mulige, men på nogle punkter ved at skabe en simpel og praktisk elegance, der er meget sværere at opnå end noget, der springer i øjnene og skriver ”se mig, se mig!” Du har jo nok dine egne ideer om, hvad er er den perfekte mode, men sådan er det jo, når der er tale om noget så subjektivt. Hvis du vil have mere at basere dine holdninger på og ikke har noget imod at få dem udfordret, så læs med her, hvor vi kårer de bedste skandinaviske tøjmærker i 2018.

Til kvinder har der især været stor konkurrence i år. Vi har set på mærker som Moss Copenhagen, Ganni og Second Female, som har gjort det virkelig godt, men ingen af dem blev den endelige vinder. Det blev i stedet Gestuz, som har formået af skabe en kollektion, der lige præcis den enkle elegance og simple stil, vi leder efter, som på magisk vis formår at fremhæve alt det bedste uanset hvem, der har det på. Det gælder alt fra deres blomstrede bluser og skørter til de simple men praktiske kasketter og bælter. Det er dog især deres skjorter, der har imponeret os i år, hvor vi har set mønstre, der på samme tid virker komplekse og på en eller anden måde simple. Som om vi ikke burde kunne se mønstret i det, men samtidig ikke kan lade være med at se det. Vi må dog ikke glemme at nævne deres bikinier og badedragter, hvor de igen i år har fundet den perfekte balance.

Hos herrene har det været noget nemmere at vælge, selv om der også her var nogle gode bud på, hvem der skulle blive årets tøjmærke. Modsat hos kvinderne er det desværre ikke et dansk mærke, der har vundet, men når vi snakker mode er der vel ikke nogen grund til at opføre sig som en nationalist. Det kan godt ske vi danskere nærmest er tvunget til at spøge med at hade svenskerne, men det er svært at gøre selv dét, når man ser Tiger of Sweden har formået med deres jakkesæt i år. De har altid haft gode og lækre jakker og bukser, men deres blazere og habitter er også af den højeste kvalitet. I år har de overgået sig selv og givet os hvad må tænkes at være deres hidtil bedste kollektion. De har desuden kortholdere og tasker, bælter og toilettasker, slips og tegnebøger, samt andre ting der kan fuldende et i forvejen utrolig godt look. Endelig har vi til de kolde dage vi snart får deres handsker, som er den ultimative luksus.