Søger du efter det bedste gaming tastatur til dig selv eller søger du efter den perfekte gaveide til gameren?

Der findes mange populære julegaver til unge der elsker at spille, hvor årets julegave i 2020 nok er en Playstation 5 eller årets nye Xbox model. Men til drengen eller pigen der elsker at game på computeren, er udstyr som tastatur, mus m.m. oplagte gaveideer.

Hvad end du søger efter et tastatur til dig selv eller som gave, får du her et par tips til hvordan du finder det bedste gaming tastatur.

Gode tastatur brands?

Der findes mange producenter af keyboards. Og når det gælder mekaniske tastaturer, findes der ikke det specifikke bedste brand. Men indenfor tastatur til gaming er brands som Logitech, SteelSeries, Razer og Cooler Master alle eksponenter for god kvalitet i design, ydelse og materialer.

Hvilken type switch?

Der er forskel på det almindelige tastatur der ofte har membram mekanisme, og så gaming tastaturer der ofte er mekaniske. Det almindelig tastatur har gummi mellem tasten og printkortet. Og ved tastetryk fuldendes kredsløbet. Det mekaniske tastatur har switches, der eksisterer for hver enkelt tast.

En stor fordel ved mekaniske tastatur er, at når en tast går i stykker, kan du udskifte dem enkeltvis. Det kan du ikke gøre ved det ”almindelige” skrive tastatur. Ulempen er så, at det mekaniske tastatur ofte larmer mere.

Programmerbare taster

Hvis du går op i gaming, vil du også gerne have muligheden for at indstille tasterne til at udføre bestemte handlinger. Dette kaldes en macro og bruges ofte til RPG spil.

Og dèt at du kan styre, flytte og optimerer tastevis frem for hele printpladen styres og du generelt får en meget bedre følelse, betyder, at du altid skal købe mekaniske tastaturer til gaming.

Baggrundslys?

Ingen gaming uden baggrundslys. Udover lyset giver lidt blink blink og du nemmere kan se tasterne i dunkel belysning, hvis der spilles ud på natten, så giver lys ofte også mulighed for at konfigurer tasteturet i flere zoner til et bedre overblik, når der spilles forskellige spil.

Trådløs eller kabel?

Det mest udbredte tastatur er trådløs. Du slipper for den irriterende ledning, hvor også mus med ledning gør det endnu mere bøvlet. Men i forhold til gaming er trådløs tastur ofte forskellen på mikrosekunder i Counter-Strike og andet. Trådløs signal kan give en højere svartid, batterierne taber effekt og giver forsinkelser. helt ligesom batterier kan død helt i kampens hede.