Vi lever i en verden fyldt med bakterier. Nogle bakterier er gode, men andre bakterier er mindre gode. Det er de fordi, de kan medføre smitte af forskellige sygdomme. Heldigvis behøver det ikke være farligt. Fordi der er måder, hvorpå vi kan undgå at blive ramt af sygdomme gennem bakterier. Ved brug af håndsprit mindskes smitten.

Ved brug af håndsprit dræbes mikroorganismer, som kan medføre smitte af sygdomme. Det er en nem og effektiv måde at mindske smitten på. Man ser håndsprit oftere og oftere i offentligheden, både på restauranter og i offentlig transport. Det giver god mening at benytte sig af håndsprit, når man færdes ude blandt mange mennesker.

Hvad er håndsprit?

Håndspritten går ind i mikroorganismer og ødelægger cellemembranen. Derved dør bakterien. Bakterier kan ikke ses med det blotte øje, men de sidder stadig på overflader rundt omkring. For eksempel på knapperne i elevatoren, som mange rører ved. De kan sidde på gelændere på trapper, som mange bruger.

Derfor kan man til fordel undgå at røre ved for mange ting i offentligheden. Hvis det ikke helt kan undgås, anbefales det at smøre hænderne ind i håndsprit. Håndspritten består af ca. 85% alkohol. Det er alkoholen, som dræber bakterierne. Det kan være lidt hårdt mod hudens beskyttende fedtlag. Dog er der også glycerin i desinfektionen, som giver huden et beskyttende fedtlag.

Hvordan benyttes håndsprit?

Desinfektionen smøres på hænderne. De skal dækkes helt. Det er vigtigt, at man er meget grundig. Man skal især være grundig mellem fingrene og omkring neglene. Håndryggen, tomler og håndled skal man heller ikke glemme. Man kan nemt have en lille flaske med sprit med rundt. Det er især vigtigt, hvis man er ude blandt mange mennesker.

Brug sprit til hænderne

Der findes forskellige slags desinfektion. Hvis man skal bestille det til sygehuse eller restauranter, kan man til fordel vælge den flydende form for sprit. Denne kan fås i en del større forpakninger. Man kan også vælge en gel-sprit. Denne kommer ofte i små flasker. Flaskerne er oplagte at tage med i tasken på farten. Brug sprit for at undgå smitte og vær grundig med indsmøring.