Der er efterhånden flere og flere danskere, der bevæger sig ind i den verden, vi har valgt at bruge et fremmedord til at beskrive: business verdenen. Det er en verden, som oftest bliver set som fuld af rovdyr, der ikke er bange for at angribe hinanden, hvis de tror, de er større og stærkere. Nogle ser dog mere en verden fuld af regnbuer og muligheder, hvor alle er glade for innovation og fremskridt og vil gøre alt, hvad de kan for at gå fremtiden i møde hånd i hånd. Virkeligheden er nok lidt en blanding, og det afhænger selvfølgelig af, hvilken branche man beslutter sig for at bevæge sig ind i, hvor stort plan man har planer om at arbejde på, hvor i verden man befinder sig og hvilken tid i historien vi snakker om. Det eneste relevante for os er dog, hvordan den her verden ser ud lige nu, og hvordan man bedst bliver klar til at bevæge sig ind i den.

Der er to overordnede måder at blive en del af business verdenen. Du kan starte fra bunden og bygge en virksomhed op, der enten er i sin egen lille niche eller forhåbentlig har en fordel, der lader den konkurrere mod de allerede etablerede virksomheder indenfor de relevante markeder. Den anden mulighed er at uddanne dig indenfor business eller bygge dit resume og netværk op indtil du kan få et arbejde i en passende høj situationen i den virksomhed, du foretrækker. Der er selvfølgelig også mindre betydningsfulde jobs inden for business, men de har oftest et ben i hver verden.

Hvis du ikke er her for pengene og adrenalinen, så lær at nyde dem alligevel, hvis du vil have nogen som helst chance for at overleve. Køb et Moncler jakkesæt og besøg Copenhagen Business School. Snak med alle du møder dér, så du både danner dig et indtryk af, hvad det er for en slags mennesker, du kan regne med at støde på senere og får mulighed for at danne dig et netværk af nogle af dem, der får den bedste uddannelse i verden indenfor business med helt sindsyge høje adgangskrav. Det er især International Business, der kræver høje karakterer, hvor gennemsnittet skal være højere end 12 for at komme ind. Hvis du selv vil starte på Copenhagen Business School men ikke har karaktererne til det, så er der heldigvis kvote to, hvor en motiveret ansøgning og den rigtige erfaring er alt, hvad du har brug for.

Det vigtigste du har brug for at vide er, at der er rigtig mange, der er motiverede for at gøre det godt inden for business, så hvis du ikke selv har en motivation, der langt hen ad vejen stemmer overens med de oplevelser, man får i den her verden, så får du svært ved at konkurrere på højeste plan.