Din carport kan bruges til mange ting, som f.eks. at holde bilen ren og til opbevaring af weber tilbehør eller, hvad man nu kan finde på at bruge den til. De fleste bruger den til at stille cykler, bilen og til opbevaring af grill, hvor de mange weber tilbehør kommer også bliver stillet derude. Men hvordan får man det bedste ud af carporten, i den forstand, at den faktisk holder i lang tid? Hvordan behandler man træet?

En god idé er at din carport består af trykimprægneret træ. Trykimprægneret træ er behandlet træ, der kan holde til lidt af hvert. Desuden er trykimprægneret træ modstandsdygtigt over for vejr og vind og derfor velegnet til brug på udsatte steder.
Træet er særlig velegnet, når du skal bygge hegn, skur, terrasse og andre ting, som vil være udsat for vind og vejr, hvor træet skal kunne klare forholdene uden at blive angrebet af råd, svamp og mug. Du må dog også gerne male træet med det samme, da det ikke har betydning for imprægneringen. Din carport kan du male en unik farve, såsom sort, så du får et æstetisk look. Eller du kan male den hvid, så du får et elegant look. Træfarven er oftest en kedelig farve, at se på.

Du kan desuden også vælge en carport ud af stål. Stål er f.eks. ikke brændbart og det er mere modstandsdygtigt. Har du dog allerede en carport, der er lavet af træ, så kan du behandle træet, så det ikke ælder. Meget træ skal f.eks. kun smørres eller farvebehandles, hvis du har malet den. Du kan eventuelt genmale den over en ferie og derefter huske at smøre den ind i noget, der holder på malingen, selvom det regner og sner.

Din carport kan du også pynte med plakater, malerier og lignende. Du kan få den til at se unik og æstetisk ud, uden at det bliver for meget. Sæt en plante derud, så der kommer lidt mere liv i den. Det første folk ser, når de kører forbi dit hus, er den pæne carport, der er blevet taget godt af. Du kan eventuelt købe en stor kasse, og sætte nogle hynder ovenpå, hvorefter du kan opbevare dine weber tilbehør til grillen og værktøj, som ellers står og roder, i kassen. Der sal ikke så meget til, at give liv i carporten. Det er de små personlige ting, der tæller. Selv en enkelt plante eller nogle andre dekorationer vil gøre nok for arbejdet. Har du kæledyr, kan du eventuelt også stille legetøjet derude om sommeren, så de kan rende rundt i haven og lege med dem, uden at skulle rende frem og tilbage indenfor.