Vin er altid dejligt, men vidste du, at du ved hjælp af nogle simple tricks, kan få endnu bedre oplevelser med at drikke vin? Vi har samlet de bedste tips og tricks her, så du kan få endnu mere ud af det:
-
Lad din vin stå
Efter du har hældt vin i dit glas, så lad det stå i dit glas i mindst 1 til 2 minutter, før du drikker det. I stedet for at tage tid, kan du også bare holde øje med, hvornår de fleste af de små bobler er forsvundet.
De bobler du ser i vinen er CO2, som er et biprodukt af fermenteringen. CO2 kan også tilføjes til vin af vingården, da det fungerer som konserveringsmiddel. I sin flydende form kaldes CO2 for kulsyre. Når du hælder vin i dit glas, vil du se masser af små bobler, som er CO2 (kulsyre), der flyver væk fra vinen. Kulsyre har en meget hård smag, så hvis venter et par minutter, efter at vinen er hældt op, vil du få en mere velsmagende vin. Faktisk er det hvad såkaldt iltning af vinen gør: det fjerner CO2 fra vinen.
Dette trick gælder for både rødvin og Hvidvin. Det giver selvfølgelig ikke nogen mening, at vente på at alle boblerne i en champagne, eller anden mousserende vin, helt forsvinder. Her kan du dog stadig få en bedre smag, ved at vente et minut eller to før du drikker det. Sødmen vil træde mere frem på den måde, og selv de rigtigt gode champagner vil give en bedre smagsoplevelse på denne måde.
-
Server din vin ved koldere temperaturer
I stedet for at servere eller opbevare rødvin ved 16 grader eller højere, som de fleste eksperter anbefaler, vil jeg til råde, at den opbevares og serveres ved 13 grader. Ved at sænke temperaturen til 13 grader, reduceres smagen af alkohol. Vinen vil langsomt varme op i glasset til de 16 grader grader, og du undgår derved, at temperaturen kommer op i nærheden af de 20 grader, før du er færdig med at drikke den. Det er ved den temperatur, at alkoholen smager mest igennem, og overdøver smagen af druerne. Ved at holde din vin i Køleskabe ved 13 grader, hjælper det også med at reducere oxidationen i højere grad, end nogen af de ?smarte? løsninger der findes på markedet.
-
Brug et stort og dybt vinglas
Hvis du hælder 150 milliliter vin i et stort 1 liters glas, frem for at bruge de mere almindelige vinglas på en kvart til en halv liter, vil give en mere kraftfuld smagoplevelse. I et et-liters glas er langt større kapacitet fri til, at aromaen at optages, mens der i de mindre glas er mindre fri kapacitet. Duften i det mindre glas undslipper simpelthen, fordi der ikke er nok fri kapacitet til at holde på den.